Een eigen advocaat

 • Een eigen advocaat

  Annemarie van Tets-AsjesSoms lukt het niet om samen de scheiding te regelen, ook niet onder leiding van een mediator. In dat geval schakelt u ieder een eigen advocaat in.

  Deze advocaat kan in een teamverband werkzaam zijn, zie hiervoor de overlegscheiding.

  Of de advocaat gaat zelfstandig voor u aan de slag. Binnen De Horst | Scheidings-advocaten en Mediators is mr. Annemarie van Tets-Asjes de advocaat die u hiervoor kunt inschakelen.

  Met advocaat strategie bepalen

  In het eerste gesprek zal Annemarie van Tets-Asjes met u doornemen wat er allemaal geregeld moet worden. U vertelt wat uw wensen zijn en zij maakt een inschatting wat de mogelijkheden zijn en welke aanpak – mede gelet op een (financiële en emotionele) kostenbatenanalyse – het beste bij uw situatie past. Op basis daarvan kiest u samen met haar voor een bepaalde strategie.

  Overleg

  Het is belangrijk te weten dat als u een eigen advocaat inschakelt, een scheiding niet hoeft uit te monden in een ”vechtscheiding”.

  In tegendeel, de begeleiding van Annemarie van Tets-Asjes is erop gericht in onderling overleg met (de advocaat van) uw partner een goede regeling tot stand te brengen. Slechts indien dit niet anders kan of indien er sprake is van een impasse, zal zij de rechter verzoeken een besluit te nemen. In de meeste van haar echtscheidingszaken wordt een minnelijke regeling bereikt.

  Annemarie van Tets-Asjes is er op basis van haar jarenlange ervaring van overtuigd dat een vechtscheiding vrijwel nooit in het belang van de cliënt is en zal een dergelijke aanpak dan ook niet kiezen.

  • annemarie

   Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek

  • Mr. A.H. (Annemarie) Van Tets-Asjes

   “Een scheiding is al moeilijk genoeg. Het helpt om een goede financiële analyse te maken en om realistische doelen te stellen. Daar help ik graag bij.”


   Annemarie van Tets-Asjes is advocaat sinds 1986 (lid NOvA). Daarnaast is zij vanaf 1998 advocaat-mediator en familierechtspecialist (lid vFAS en MfN). Vanaf 2009 is zij ook overlegscheidingsadvocaat (Collaborative Divorce advocaat, lid VvCP).

   Binnen De Horst behandelt zij zaken op tegenspraak, mediation en overlegscheiding (Collaborative Divorce).

  Scheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan

  Als u en uw partner onder begeleiding van de advocaten over alle onderwerpen afspraken hebben kunnen maken dan leggen de advocaten deze afspraken vast in een scheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan.

  Gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek

  Als u getrouwd bent kan er vervolgens gekozen worden om een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding in te dienen. Het voordeel hiervan is dat de echtscheiding vaak binnen een maand wordt uitgesproken.

  Procederen

  In het geval dat het, ondanks ieders inspanningen, niet gelukt is het eens te worden over alle onderwerpen, dan dient één van de advocaten het echtscheidingsverzoek met eventuele bijbehorende verzoeken, zoals alimentatie en de vermogensafwik-keling, in bij de rechtbank.

  Als u niet getrouwd bent moeten er andere procedures gevoerd worden. Annemarie van Tets-Asjes zal u hierover informeren.

  De rechter zal over de aan hem/haar voorgelegde onderwerpen voor u beslissen. Deze procedure kan enkele maanden tot jaren (zeker indien een van u tegen deze beslissing in hoger beroep gaat) in beslag nemen.

  Hoger beroep

  Als u het niet eens bent met de beslissing van de rechtbank dan kunt u daartegen in hoger beroep gaan. Dat geldt uiteraard ook voor uw partner.

  Als u getrouwd bent zal de echtscheiding pas definitief worden nadat er geen hoger beroep meer ingesteld kan worden tegen de echtscheiding zelf. Gaat één van u in hoger beroep tegen de echtscheiding zelf, dan kan de echtscheiding pas definitief worden na de afronding van dit beroep.

  Kijk ook naar de infographic die de vFAS (onze specialistenvereniging) over dit onderwerp heeft gemaakt:

 • Gratis kennismakingsgesprek?

  Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en maak kennis met ons via een gratis kennismakingsgesprek.

   Naam *

   E-mailadres *

   Uw bericht

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]