Nieuws

 • Publicaties

  Publicatie Heleen Witkamp in EB (tijdschrift voor scheidingsrecht), oktober 2016: kanttekeningen vFAS bij herziening behoeftetabellen kinderalimentatie (deel I).

  Publicatie Heleen Witkamp in EB (tijdschrift voor scheidingsrecht), november/december 2016: kanttekeningen vFAS bij herziening behoeftetabellen kinderalimentatie (deel II).

  Bedrijfsreportage De Horst | Scheidingsadvocaten en Mediators in het Ondernemers Belang Gooi en Eemland, nummer 2,2015.

  Interview met Petra Mallant

  Artikel Annemarie van Tets in Ondernemersbelang, editie 5-2015

   

  Nieuws

  Pensioen in eigen beheer

  De Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer is in werking getreden op 1 april 2017. Vanaf 1 juli 2017 kan de directeur-grootaandeelhouder geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen.

  Uitspraken over advocaten

  Zorgplicht advocaat

  Gerechtshof: online advocaat en mediator verzaakten informatieplicht

  Algemene artikelen

  Scheiden als goede vrienden is hard werken, artikel FD d.d. 30-01-2016

 • Verder online nieuws

  • Zes gouden tips voor een onvergetelijke kerst
   by Verder Online on 10/12/2020 at 00:00

   Den Haag – 7 december 2020 – Regelingen en beperkingen leiden tijdens de aankomende feestdagen tot onzekerheid voor (kinderen van) gescheiden ouders. Omdat menig Nederlander juist nu behoefte heeft aan gezelligheid en saamhorigheid heeft de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) zes tips voor een ontspannen kerst voor gescheiden ouders in coronatijd. Planning, afspraken en afstand vormen de leidraad naast de gezamenlijke beslissing er een ongedwongen samenzijn van te maken. Voor zowel de kinderen als de ouders wordt dit een onvergetelijke, en hopelijk ongedwongen kerst.

  • Podcast over wat te doen bij scheiding
   by Verder Online on 08/10/2020 at 00:00

   Ter gelegenheid van de 10e editie van de Dag van de Scheiding, afgelopen september, heeft vFAS-lid Edith van de Lockant-Geschiere twee podcast afleveringen gemaakt.

  • Persbericht: Exen minder vaak voor de rechter bij scheiding
   by Verder Online on 04/09/2020 at 00:00

   Den Haag – 4 september 2020 – Onderzoek onder stellen die de afgelopen twee jaar uit elkaar zijn gegaan, laat zien dat de rechter in slechts 6% van de echtscheidingen, uitspraak heeft moeten doen. Dat percentage lag in 2011 nog op 31%. (Advocaat)mediators worden het meest ingeschakeld bij een scheiding, co-ouderschap zou volgens de helft het uitgangspunt moeten zijn na een scheiding en 49% van de respondenten vindt dat trouwen onder huwelijkse voorwaarden de standaard zou moeten zijn. Deze resultaten komen voort uit onderzoek dat is uitgevoerd door Kantar, in opdracht van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Aanleiding van het onderzoek is het tienjarig jubileum van de Dag van de Scheiding op 11 september 2020, waarin de vFAS wil terugblikken en vooruitkijken.

  • Zorgen om wereldwijde toename huiselijk geweld door Corona-beperkende maatregelen
   by Verder Online on 09/04/2020 at 00:00

   Om de verspreiding van het Corona-virus te stoppen, hebben we wereldwijd te maken met veel beperkende maatregelen. ‘Blijf thuis’ is het devies. Scholen zijn gesloten en gezinnen zijn aangewezen op zichzelf. Door de combinatie van thuiswerken, het begeleiden van de kinderen met hun schoolwerk en het ontbreken van de mogelijkheid eropuit te gaan kunnen de spanningen in een gezin oplopen. Zeker voor kwetsbare gezinnen, waaronder bijvoorbeeld gezinnen die in een scheidingssituatie zitten, verhoogt het gedwongen thuis zitten met elkaar het risico op het ontstaan van huiselijk geweld.