Nieuws

 • Publicaties

  Publicatie Heleen Witkamp in EB (tijdschrift voor scheidingsrecht), oktober 2016: kanttekeningen vFAS bij herziening behoeftetabellen kinderalimentatie (deel I).

  Publicatie Heleen Witkamp in EB (tijdschrift voor scheidingsrecht), november/december 2016: kanttekeningen vFAS bij herziening behoeftetabellen kinderalimentatie (deel II).

  Bedrijfsreportage De Horst | Scheidingsadvocaten en Mediators in het Ondernemers Belang Gooi en Eemland, nummer 2,2015.

  Interview met Petra Mallant

  Artikel Annemarie van Tets in Ondernemersbelang, editie 5-2015

   

  Nieuws

  Pensioen in eigen beheer

  De Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer is in werking getreden op 1 april 2017. Vanaf 1 juli 2017 kan de directeur-grootaandeelhouder geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen.

  Uitspraken over advocaten

  Zorgplicht advocaat

  Gerechtshof: online advocaat en mediator verzaakten informatieplicht

  Algemene artikelen

  Scheiden als goede vrienden is hard werken, artikel FD d.d. 30-01-2016

 • Verder online nieuws

  • Zorgen om wereldwijde toename huiselijk geweld door Corona-beperkende maatregelen
   by Verder Online on 09/04/2020 at 00:00

   Om de verspreiding van het Corona-virus te stoppen, hebben we wereldwijd te maken met veel beperkende maatregelen. ‘Blijf thuis’ is het devies. Scholen zijn gesloten en gezinnen zijn aangewezen op zichzelf. Door de combinatie van thuiswerken, het begeleiden van de kinderen met hun schoolwerk en het ontbreken van de mogelijkheid eropuit te gaan kunnen de spanningen in een gezin oplopen. Zeker voor kwetsbare gezinnen, waaronder bijvoorbeeld gezinnen die in een scheidingssituatie zitten, verhoogt het gedwongen thuis zitten met elkaar het risico op het ontstaan van huiselijk geweld.

  • Online mediation: hoe werkt dat?
   by Verder Online on 02/04/2020 at 12:46

   Onlangs is bekend geworden dat de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Corona-virus af te remmen, in ieder geval zijn verlengd tot en met 28 april. Dit betekent dat de regels met betrekking tot het afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven voorlopig nog niet van de baan zijn. Vanzelfsprekend is het van het grootste belang dat we ons daar met elkaar goed aan houden, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Spanningen in huis kunnen hoog oplopen nu u 24 uur per dag in elkaars nabijheid bent. Dat is lastig, zeker wanneer u overweegt te gaan scheiden of middenin een scheidingsproces zit. Om ervoor te zorgen dat zaken niet escaleren, is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Een advocaat/mediator kan u daarbij helpen door een mediation-traject digitaal te starten of voort te zetten.

  • U wilt scheiden, maar vanwege de Corona-pandemie gaat alles op slot. Wat nu?
   by Verder Online on 23/03/2020 at 00:00

   De kogel is door de kerk. Na rijp beraad heeft u besloten dat u wilt scheiden. Samen kiest u voor een scheiding via mediation. Dan breekt echter een Corona-crisis uit en ligt plotseling alles stil. Scholen zijn dicht, winkels, attracties, horeca en musea sluiten hun deuren, maar ook veel bedrijven en kantoren nemen drastische maatregelen. Wat nu? Kunt u nog contact opnemen met een advocaat/mediator?

  • Omgangsregelingen ten tijde van de Corona-pandemie; 7 tips
   by Verder Online on 19/03/2020 at 00:00

   In de afgelopen dagen is plotseling alles anders geworden. Scholen zijn dicht, net als horeca, attractieparken en musea. Reizen wordt afgeraden en zelfs de grenzen worden gesloten. De economische impact is enorm. Hoe hou je je staande in deze roerige tijden? Wanneer u gescheiden bent en kinderen heeft, is het onder normale omstandigheden soms al passen en meten met elkaar. In de huidige situatie is het helemaal een uitdaging. Hieronder geven wij 7 tips om hiermee om te kunnen gaan.