Geld

 • Geld

  Wie gaat scheiden, maakt zich doorgaans zorgen over zijn of haar financiële toekomst. Vragen als: “Heb ik straks voldoende geld om fatsoenlijk te kunnen wonen? Moet ik jaren lang een groot deel van mijn inkomen afdragen? Wordt dit het einde van mijn of onze onderneming?” kunnen door het hoofd gaan. Dit is logisch: de financiële situatie van u beiden wordt niet beter van een scheiding. U gaat immers uw bezittingen verdelen en van hetzelfde inkomen twee huishoudens voeren.

  Omdat financiële afspraken zo belangrijk zijn, wordt door ons tijd en aandacht besteed aan het maken van een regeling die geheel aansluit bij uw wensen en situatie (maatwerk). Het doel is altijd dat alle opties worden verkend, geen fiscale faciliteit onbenut blijft, de fiscale risico’s worden verkleind en de zakelijke aspecten als totaalpakket worden beoordeeld. De kennis en vaardigheid om zulke regelingen te maken is aanwezig bij alle advocaten van ons kantoor.

  In complexere zaken is assistentie van een financieel deskundige gewenst. Het beste resultaat wordt bereikt door het inschakelen van een onpartijdige fiscalist, accountant of financieel planner die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Wij werken met verschillende deskundigen die ons geregeld van advies dienen.

  Alimentatie:
  Partneralimentatie
  Kinderalimentatie

  Verdeling vermogen
  Pensioen


 • 2-geld2