Scheiden

 • Welke manier van scheiden past bij uw situatie?

  Als het besluit om te scheiden is genomen staat u voor de vraag hoe de scheiding het beste gerealiseerd kan worden: via een mediator? Of schakelt u een eigen advocaat in?

  Deze keuze hangt af van de manier waarop u met elkaar omgaat (de communicatie) en de financiƫle/fiscale/juridische complexiteit van de onderwerpen die geregeld moeten worden (de inhoud).
  Omdat het maken van deze keuze vaak niet eenvoudig is bieden wij een kosteloos kennismakingsgesprek aan om u hiermee te helpen en te adviseren.

  Let u er dan wel op dat als u zonder uw partner een kennismakingsgesprek met een van ons voert, u ons niet meer als mediator kunt inschakelen.
  Als u met een van ons samen met uw partner een kennismakingsgesprek voor een mediation voert en u besluit niet in mediation te gaan maar ieder een eigen advocaat in te schakelen dan is het in principe mogelijk (mits u het beiden daarmee eens bent) dat de desbetreffende advocaat voor een van u als advocaat aan de slag gaat.

  Afhankelijk van uw situatie kunnen wij u op de volgende manier begeleiden.

  Scheidingsmediation

  Scheidingsmediation is voor u de beste optie als u bereid en in staat bent onder onze begeleiding naar elkaar te luisteren om zo tot een regeling te komen die het beste bij uw beider belangen past.

  Een eigen advocaat

  Als u behoefte heeft aan ondersteuning door een eigen advocaat dan kan er nog steeds gekozen worden voor een vorm van overleg om tot een regeling te komen.

  • Ten eerste kunt u bij een aanstaande of lopende mediation een eigen advocaat inschakelen die u op de achtergrond begeleidt en adviseert. Op deze manier krijgt u eigen ondersteuning in het mediationproces
  • Ten tweede kunt u samen met de door u ingeschakelde advocaat kiezen voor een gestructureerd overleg. In dit overleg werkt uw advocaat in teamverband samen met een andere advocaat en een coach. De advocaten spreken af niet te procederen bij de rechter. Dit wordt de overlegscheiding of Collaborative Divorce
  • Ten derde kan de door u ingeschakelde advocaat in goed overleg met de advocaat van de ander door middel van viergesprekken proberen tot een regeling te komen, waarbij er pas geprocedeerd wordt als het overleg niet lukt.

  De Bindend Scheidingsadvies-procedure

  Als u samen niet tot overeenstemming kunt komen en u wilt dat iemand anders de knoop voor u doorhakt, dan is de Bindend Scheidingsadvies-procedure een goed alternatief voor de procedure bij de rechter.

 • scheiden-2