Scheiden

 • Welke manier van scheiden past bij uw situatie?

  De ene scheiding is de andere niet.
  Vaak kunnen de beide partners nog redelijk met elkaar praten. Soms gaat het wat moeilijker, in enkele gevallen loopt de communicatie zo moeizaam dat er alleen met behulp van een advocaat een oplossing via de rechter bereikt kan worden.
  Ook de complexiteit van de juridische, vermogensrechtelijke en/of fiscale kant van de scheiding verschilt per scheiding.

  Afhankelijk van uw situatie kunnen wij u op de volgende manier begeleiden.

  Scheidingsmediation

  Scheidingsmediation is voor u de beste optie als u bereid en in staat bent onder onze begeleiding naar elkaar te luisteren om zo tot een regeling te komen die het beste bij uw beide belangen past.

  Een eigen advocaat

  Als u behoefte heeft aan ondersteuning door een eigen advocaat dan kan er nog steeds gekozen worden voor een vorm van overleg om tot een regeling te komen.

  Ten eerste kunt u bij een aanstaande of lopende mediation een eigen advocaat inschakelen, die u op de achtergrond begeleidt en adviseert. Op deze manier krijgt u eigen ondersteuning in het mediationproces.

  Ten tweede kunt u samen met de door u ingeschakelde advocaat kiezen voor een gestructureerd overleg. In dit overleg werkt uw advocaat in teamverband samen met een andere advocaat en een coach. De advocaten spreken af niet te procederen bij de rechter. Dit wordt de overlegscheiding of Collaborative Divorce genoemd.

  Ten derde kan de door u ingeschakelde advocaat in goed overleg met de advocaat van de ander door middel van viergesprekken proberen tot een regeling te komen, waarbij er pas geprocedeerd wordt als het overleg niet lukt.


 • scheiden-2