Scheiden

  • Welke manier van scheiden past bij uw situatie?

    De ene scheiding is de andere niet. Vaak kunnen de beide partners nog goed met elkaar praten. Soms gaat het wat moeilijker, in enkele gevallen loopt de communicatie zo moeizaam dat via advocaten moet worden geprocedeerd.

    Onder scheiding verstaan wij ook het verbreken van een relatie na samenwoning. Bij het verbreken van een samenwoning zijn er echter wel andere regels van toepassing die tot andere uitkomsten kunnen leiden dan een echtscheiding. De specialisten van De Horst | Scheidingsadvocaten en Mediators kunnen u hierbij ook van dienst zijn.

    U kunt bij ons kiezen uit drie manieren van scheiden: scheidingsmediation (bemiddeling), gewone echtscheiding (‘op tegenspraak’) en overlegscheiding (Collaborative Divorce). Als u onderdelen van uw scheiding wilt (laten) regelen kunt u kiezen voor bindend advies (Bindend Scheidingsadvies). Om u een idee te geven van wat het beste bij u past, geven een kort overzicht wat de verschillen zijn. Mocht u na het lezen van deze informatie nog niet weten wat voor u (beiden) het beste voelt, dan kunt u in alle gevallen in een (gratis) oriënterend gesprek uw vragen stellen om een keuze te kunnen maken.

    In overleg is een afspraak buiten kantooruren mogelijk.


  • scheiden-2