Alleen (“gewone” scheiding)

 • Alleen: “Gewone” scheiding

  Soms lukt het niet om samen de scheiding te regelen, ook niet onder leiding van een mediator. In dat geval schakelt u ieder een eigen advocaat in voor een gewone echtscheiding. Ook voor zo’n gewone echtscheiding op tegenspraak kunt u bij De Horst | Scheidingsadvocaten en Mediators terecht.

  Met advocaat strategie bepalen

  In het eerste gesprek met uw advocaat zal deze met u doornemen wat er allemaal geregeld moet worden. U vertelt wat uw wensen zijn en de advocaat maakt een inschatting hoe haalbaar die zijn. Samen met uw advocaat kiest u een strategie die in uw situatie de beste kansen biedt om uw wensen gehonoreerd te zien. In overleg met u onderhoudt uw advocaat namens u het contact met de advocaat van uw partner. Het is belangrijk te weten dat een scheiding met ieder een eigen advocaat niet hoeft te betekenen dat dit uitmondt in een “vechtscheiding”. Wij vinden het belangrijk om in alle gevallen een goede regeling, bij voorkeur, in onderling overleg tot stand te brengen. Dit kan door professionele begeleiding van de betrokken advocaten.

  Echtscheidingsverzoek

  Eén van de advocaten dient het echtscheidingsverzoek en eventueel het ouderschapsplan in bij de rechtbank. De zaken waar u beiden met behulp van uw advocaten geen overeenstemming over heeft gekregen worden voor u door de rechter beslist.

  Hoger beroep

  Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u daartegen in hoger beroep gaan. Dat geldt uiteraard ook voor uw partner. Wanneer u geen van beiden in beroep gaat, zal één van de advocaten de echtscheiding definitief maken. Gaat één van u wel in beroep, dan wordt de echtscheiding pas definitief gemaakt na de afronding van dit beroep.


 • scheiding